Haaroliebehandeling – stap-voor-stap

Het uitvoeren van een haaroliebehandeling voor de eerste keer kan wat moeilijkheden geven en vragen over de behandeling zelf evenals de olie die je moet kiezen.

Het artikel gaat je helpen om een geschikte olie te kiezen en om het haaroliën op een juiste manier uit te voeren.

1. Besteed een avond aan haaroliën. Je hebt minimaal drie vrije uren nodig. Je zult je vettige lokken aan niemand willen laten zien, dus kun je kunt je vriendinnen maar beter niet ontmoeten.

2. Kies een juiste olie.Het kan vrij moeilijk zijn in het begin – je kent je haarporositeit waarschijnlijk niet. Daarom kun je:

– een compleet neutrale olie kiezen die geschikt is voor alle porositeiten (jojoba, wonder, granaatappelzaadolie)

– kies oliën die ontworpen zijn voor normaal poreus haar. Zij zijn het veiligst omdat de meeste mensen deze porositeit hebben. Deze oliën bevatten omega-7- en omega-9-vetzuren. Elke olie moet informatie hebben op het etiket over het percentage vetzuren dat erin zit, dus het kiezen van de juiste olie moet probleemloos zijn. Moringa, camellia, abrikooszaad en macadamia-olie hebben de grootste hoeveelheid omega-9-vetzuren.

3. Begin de haaroliebehandeling. Het belangrijkste is om de hoofdhuid gelijkmatig te bedekken. Je kunt een borstel gebruiken (bijv. voor haarverven) om dit te doen. Breng de olie geleidelijk en gelijkmatig aan op de hoofdhuid. Onthoud dat de olie niet van je hoofd mag afdruppelen, dus gebruik het met mate.

Als de gehele hoofdhuid eenmaal is bedekt met de olie, voer dan een milde massage uit. Gebruik delicate bewegingen zodat het haar niet beschadigd. Je moet ook alle lokken bedekken met de olie, dus verspreid het gelijkmatig over de lengtes. Enkele druppels zijn genoeg.

Bind een warme handdoek (natuurlijke oliën houden van warmte) om je haar en laat de olie zijn werk doen. Je moet de olie minimaal een uur laten zitten. Als je meer tijd hebt kun je het gerust langer laten zitten. Je kunt het zelfs de gehele nacht laten zitten en in de ochtend met shampoo uitspoelen.

4. Dat was het! Onthoud regelmatige behandelingen. Je moet minimaal eens per maand haar oliën uitvoeren voor een volledige verzorging. Succes!

De meest gemaakte fouten met het haar oliën

Het is een bekend feit dat het oliën van haar een aantal voordelen biedt en het moet permanent worden opgenomen in onze haarverzorgingsroutines. De behandling zorgt voor een complexe verzorging en regeneratie waar geen conditioner of haarbalsem ooit tegenop kan.

Echter, je moet onthouden dat het haar oliën met zorg wordt uitgevoerd. Desondanks, alhoewel het geen problemen te veroorzaakt, maken we nog wel enkele grote fouten die onze uitkomst van de behandeling volledig kunnen veranderen. In plaats van spectaculaire ffecten krijgen we misschien een doffe en grove haarstijl.

1. Het aanbrengen van olie op het haar met cosmetica.

Als je vaak een haarspray, mousse of andere stylingcosmetica gebruikt, moet je onthouden dat jouw olie niet diep in het haar of de hoofdhuid kan doordringen. Daarom zal het niet de gewenste resultaten leveren. Boevndien bestaan dergelijke cosmetica vaak uit vele comedogene stoffen en reinigingsmiddelen, zoals Sodium Laureth Sulfate of Sodium Lauryl Sulfate. Wat moet je doen? Het is eenvoudig. Was je haar voor de oliebehandeling.

2. Het oliën van vuil haar is een heel slecht idee. Niet iedereen is zich bewust van het feit dat talg dat ophoopt na een paar dagen heel gevaarlijk is. Het veroorzaakt haaruitval omdat het de haarfollikels blokkeert en beperkt de toegang tot zuurstof. Daarom, als je nog een laag olie aanbrengt op je reeds vettige hoofdhuid, zal jouw haar uitvallen als blaadjes in de herfst.

3. Ongeschikte olie. Wanneer je je olie kiest, moet je er zeker van zijn dat het past bij de behoeften van jouw haar. Denk ook aan de porositeit en conditie. Koop nooit een product omdat “je vriendin zei dat het voor haar perfect werkte”. We hebben allemaal ander haar met andere behoeften.

4. Teveel olie aanbrengen. De neiging om teveel product aan te brengen is een typisch kenmerk van de meerderheid van vrouwen. Het komt waarschijnlijk door de algemene overtuiging dat hoe meer conditioner of balsem we gebruiken, hoe beter de resultaten zullen zijn. Dat is verre van waar. Het is uiterst belangrijk om te weten hoe je alles balanceert, anders kan het meer schade aanbrengen dan dat het iets goeds doet. De gemiddelde hoeveelheid olie moet niet meer zijn dan 5 ml. Echter, het is ook afhankelijk van je haarlengte en dikte.

Het vermijden van de bovengenoemde fouten zal zorgen voor spectaculaire effecten!